Working floW

Working floW

Working floW

Hier kun je lezen uit welke studies, verdieping en stromingen Wonderful Workspot ontstaan is.

Ik belicht de studies, filosofieën en wetenschappelijke analyses die de pijlers zijn waarop Wonderful Workspot & Holistic Home gebaseerd zijn.

Beweging & Vitaliteit

Veel mensen bewegen te weinig en hebben veel te veel comfort en luxe in hun leefomgeving gecreëerd. Ten minste om gezond te blijven… Interieur kan een belangrijke rol spelen in vitaliteit en stimulerend werken op onze gezondheid.


Ik ben ook gaan nadenken hoe je een interieur zó kunt inrichten dat mensen gestimuleerd worden om meer te bewegen, ze vaker even op moeten staan doordat iets bewust et buiten handbereik ligt. Maar ook bijvoorbeeld planten, kleuren, natuurlijke materialen en frisse lucht zorgen voor een veel beter binnenklimaat en kunnen ook beweging en vitaliteit stimuleren.

“ Er zijn zo veel mogelijkheden om een kantoor gezonder en de werknemers vitaler te maken! Daar zet ik mij met Wonderful Workspot met hart en ziel voor in! “


Om krachten te bundelen werk ik graag samen met bedrijven die zich ook inzetten voor de gezondheid van werknemers door middel van beweging, coaching en voeding.

 

Een interieur dat holistisch is vormgegeven?

We krijgen per dag een storm aan prikkels te verwerken en niet iedereen kan daar even goed mee omgaan. Mensen voelen zich minder verbonden met elkaar, met de natuur, met hun omgeving en met zichzelf wat lijdt tot miljoenen mensen met burn-out klachten, depressies of lichamelijke ziekten. De sleutel om weer heel (holos) te worden is om ons weer te verbinden. Mijn perfecte manier om ziekte verzuim klachten tegen te gaan is een bedrijf op een holistische manier te benaderen.

Met mijn holistische werkwijze wordt op verschillende lagen gekeken naar een bedrijf. Bij interesse kijk ik als het ergens stagneert hoe in de omgeving aanpassingen te maken zijn die ervoor kunnen zorgen dat de klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Binnen de holistische visie hangt alles met elkaar samen: dus als je ergens iets veranderd kan dat ook op andere vlakken effect hebben.

Wat levert het dan op?

  • Mensen voelen zich in de ruimte meer ontspannen
  • Ze leveren betere prestaties
  • Zijn creatiever
  • Er treedt minder ziekteverzuim op
  • Mensen zitten op hun werk lekkerder in hun vel

Feng Shui & Nine Star Ki


Feng shui kun je zien als accupunctuur voor je omgeving.

Het kent vele stromingen en om het goed toe te kunnen passen heb ik best een behoorlijke studietijd en verdieping nodig gehad.

De meeste mensen zeggen bij Feng Shui: “iets met een vissenkom of zo?”

Dat heeft niet veel met Feng Shui te maken.

Ik vergelijk het met cellulitis crème die je kunt smeren maar waarmee je niet de oorzaak aanpakt.


Wetenschappelijk is aangetoond dat alles energie is: de tafel, stoel, jij, ik, de hond… En alles heeft zo ook zijn eigen trilling. Als je weet dat je de energie in een ruimte positief kunt beïnvloeden dan kan deze ook een helende werking hebben op mensen: dat is wat Feng Shui doet.

Ik pas Feng Shui regelmatig toe als een klant daar geïnteresseerd in is.

Om een ontwerp af te stemmen op de personen die de ruimte gebruiken pas ik Nine Star Ki toe. Daar gebruik ik je geboortedatum voor. Nine Star Ki is heel up-comming in Nederland maar bij de meeste mensen nog onbekend.

Wist je trouwens dat succesvolle multinationals

zoals Shell en Nike, maar ook grote namen als

Donald Trump en Oprah Winfrey gebruik maken

van Feng Shui? “

Biophilic Design & Healing Environments

 

 Biofilie betekend letterlijk houden van het leven. Het richt zich op het menselijk verlangen en de behoefte om in contact te zijn met de natuur. Concreet gaat het over het toepassen van planten in interieurs. Maar het gaat vooral over gezondheid.

Hoe kun je interieurs ontwerpen waar het welzijn van de gebruiker centraal staat?”

Biophilic design is ook een sleutel naar een gezondere werkomgeving. Het komt neer op het integreren van de natuur in interieurontwerpen door de natuur letterlijk naar binnen te halen of door een natuurlijke omgeving te simuleren.
En dat kan op heel veel verschillende manieren.


Wij mensen zijn ook natuur, we zijn het alleen vergeten. Het is dus ook heel logisch dat we ons zo fijn in de natuur en als herboren terug kunnen komen van een wandeling. Mijn motto is om werkomgevingen te creëren die net zo veel energie genereren als de natuur. En daarvoor heeft Biophilic Design mij geïnspireerd.

Healing Environments is in Nederland ook aan terrein aan het winnen in de gezondheidszorg. En dat is fantastisch want het is bewezen dat mensen sneller herstellen als ze zich in een ruimte bevinden waar bepaalde kleuren en prints zijn toegepast en waar ze een fijn uitzicht hebben en veel daglicht de kamer binnenstroomt.


Coaching: NLP & Systemisch Werk

Zoals je al merkt heb ik een soort van innerlijke drive om opzoek te gaan naar de kern.

Tijdens een opleiding NLP & Systemisch Werk werd ik me bewust dat inzicht geven, mensen spiegelen en motiveren iets is dat ik van nature doe.”

Aan de oppervlakte blijven is niet mijn sterkste kant.
De diepte zorgt ervoor dat je op verschillende niveaus
een interieur ontwerp van mijn hand kunt ervaren. De ruimte wordt
afgestemd op jouw bedrijf.


Psychologie van kleuren & vormen


Een manier waarop ik balans in een interieur creëer is door bewust kleuren, vormen en materialen toe te passen. Er ligt op dit gebied nog een gigantisch terrein aan mogelijkheden waar binnen interieur ontwerp nog nauwelijks gebruik van wordt gemaakt.


Kleuren kun je prachtig toepassen om een bepaalde sfeer te realiseren die bijvoorbeeld voedend en herstellend werkt als het bedoeld is voor een revalidatiecentrum. Als je kijkt naar de indeling van winkels is deze psychologie al uitgebreid toegepast. Maar let op mijn woorden: mensen worden bewuster, ook van de werking van hun omgeving en kleurenpsychologie is daar een prachtige uitwerking van.

Ook de toepassing van vormentaal wordt nog heel weinig gebruikt
binnen interieurarchitectuur. Ik ben ervan overtuigd
dat hierin een enorme ontwikkeling gaat plaats vinden de komende jaren.”


Wel eens de tijd genomen om
de binnenkant van een zonnebloem te bestuderen?

Natuurlijke & herbruikbare materialen
& natuurinclusief

Met mijn handelen let ik altijd op milieuaspecten met als doel het beste voor onze aarde te kiezen. Daarom ga ik voor natuurlijke en hernieuwbare materialen en kwalitatief hoogwaardige producten. Ook kijk ik of meubels en materialen herbruikbaar zijn. Ik werk dan ook graag met planten die biologisch gekweekt zijn.


Zodat onze kinderen straks net zo kunnen genieten van deze prachtige aarde als wij!”

Het onderbewuste & mijn intuïtie

Ga eens na dat je voor 95%, dus het overgrote deel van de dag, niet bewust bent: WOW, als je dat écht beseft!
Je pikt de hele dag door alle signalen uit je omgeving op via je onderbewuste.

Als je onderbewuste gevoed wordt met een werkomgeving die in balans is en in jouw behoeftes ondersteunt zal je er energie van krijgen.”

Maar als er in je leefomgeving spanning, disbalans en onrust heerst ervaart je lichaam dat als stressvol en gaat daar onnodig veel energie naartoe. Dat is zonde. Daarom is het voor mij zo essentieel werkplekken te creëren die zinderen van energie. Zodat ze de gezondheid en het welzijn van mensen bevorderen.

Mijn intuïtie is leidend in de keuzes die ik maak.
Dat klinkt misschien zweverig maar is eigenlijk heel praktisch omdat ik merk dat

mijn gut-feeling altijd klopt maar mijn mind er soms naast kan zitten.
Ik gebruik het dus gewoon als een handige tool.Wauw, als je tot hier hebt doorgelezen dan ben je écht geïnteresseerd in hetgeen waar mijn ogen van gaan shinen!
Het is dat ik er zó vol van ben en het graag met je wil delen.

Waarschijnlijk zijn bovenstaande vaktermen veel te inhoudelijk voor jou en zeg je:
doe mij maar gewoon een leuk ontwerpje: dat kan ook