Relatietherapie

Verbinden of loslaten

Relatietherapie & Relatie Coaching

Relatiecoaching

"Het is niet eenvoudig jezelf écht te begrijpen. Laat staan dat je kunt ontdekken wat je partner beweegt..."

Waarom zou je investeren in jullie relatie?​

In iedere relatie zijn er hoogte- en dieptepunten. Tijdens de moeilijke momenten kun je ervoor kiezen om weg te blijven kijken of door te blijven vechten, met het risico dat jullie uiteindelijk uit elkaar groeien. Maar er is een andere weg die steeds meer bewandeld wordt omdat het effect zo groot is: relatietherapie.

Relatietherapie biedt jullie de kans om samen te ontdekken wat er verbeterd kan worden in jullie relatie. 

Je kunt dit onderzoek samen of alleen doen. Soms is een partner (nog) niet bereid relatietherapie aan te gaan. Dan kun je jouw deel van de relatie onderzoeken. 

Liefdesrelatie Sanne Sleegers Relatietherapie

Zie onderstaande video waarin Sanne uitleg geeft over pijnpunten

Sanne vertelt hoe iedereen pijnpunten heeft die geraakt kunnen worden en wat er gebeurt zodra die geraakt worden. Dat we dan weer in onze overlevingsstand schieten waarin we aanvallen, vluchten of bevriezen.

Hier lees je wat je kunt verwachten tijdens relatietherapie en relatie coaching

  • Tijdens relatietherapie ga je elkaar op een dieper niveau begrijpen. 
  • Je ontdekt wat de behoeftes en gevoelens van de ander zijn.
  • Ook leer je waar negatief gedrag vandaan komt waardoor je de ander gaat willen helpen eruit te komen.
  • Je word je ook bewust van je eigen gevoelens en overtuigingen.
  • Relatietherapie van Sanne schept duidelijkheid en brengt overzicht in verstrikte situaties.
  • Een aanzet tot verandering kan veel in beweging brengen en een 2.0 versie van jullie relatie realiseren. 
 

Je kunt dit onderzoek samen of alleen doen. Soms is een partner (nog) niet bereid relatietherapie aan te gaan. Je kunt jouw (aan)deel van de relatie onderzoeken. 

Benieuwd wat relatietherapie van Sanne Sleegers in jouw situatie brengt?

Relatietherapie Sanne Sleegers

We kunnen het meeste leren van de mensen die dicht bij ons staan: onze partners dus!

Vaak is in relatietherapie ook individuele coaching gewenst door een of beide partners.

  • Zo kunnen er inzichten over eigen thema’s helder worden.
  • Nodig ik partners vaak uit om in het eigen proces in alle veiligheid verder te ontdekken.
  • Het oefenen van de interne focus.
  • Helderheid over de relatie tijdens de verdere relatietherapie.

Een ander pad

Het kan ook zijn dat jullie tijdens de relatietherapie juist erachter komen dat het tijd is om elkaar in liefde (meer) los te laten. Daarin voel ik het als mijn taak er voor  jullie beiden in alle aandacht te kunnen zijn. Het proces van loslaten is heel intens en gaat in golven. Er gaan allerlei emoties door je heen van verlies, rouw, toch weer hoop, boosheid en verdriet. Als je die emoties echt durft te doorleven dan kun je heel gesterkt uit een relatie komen. Dan doe je een stuk van de verwerking al samen en dat kan heel waardevol zijn. Alleen al als dank en eervolle afsluiting van jullie tijd samen.

Ik zie het ook als mijn taak om jullie op de hoogte te stellen van verschillende (tussen) oplossingen waar jullie zelf misschien helemaal niet aan gedacht hebben. Zo hebben de meeste mensen vaak geen ruimte om creatief na te denken over andere opties.

Zo hoeft lang niet ieder koppel te scheiden. En als blijkt dat dit wel het geval is dan wil je dit proces met aandacht vormgeven. En dat is van onschatbare waarde, niet alleen voor het herstel, het zal maken dat jullie beiden bekrachtigd verder kunnen.

"Het gras lijkt altijd groener aan de overkant."

Ieder mens ontwikkelt: In een relatie lopen partners soms gelijk op, soms in verschillende richtingen, soms in een ander tempo. Kun je elkaar dan nog vinden en inspireren? Elkaar op een nieuwe manier ontdekken?

Mieke Philippa schreef:
“Ons eerste gesprek heeft onze pijnpunten dusdanig blootgelegd, dat we het idee hebben verder te kunnen. Persoonlijk vind ik je een enorm prettige vrouw, die op een analytische, maar toch warme manier naar de relatie kijkt. Heel knap, hoe je op een zachte manier, de aandacht naar de pijn leidt. Dat is een gave. Heilzaam, dank je wel! ♡" Mieke Philippa
Jeanine De Bruin schreef:
“Heel fijn geholpen door Sanne! Ze is een open en rustig persoon die de juiste vragen stelt en zorgt dat je je op je gemak voelt. Ze heeft haar praktijk aan huis, met een goede bereikbaarheid. Mocht je wat extra hulp nodig hebben op persoonlijk vlak of in je relatie dan kan ik Sanne aanraden als coach." Jeanine De Bruin
Koppel 35 en 37 schreef:
“We waren elkaar maar aan het ontwijken en groeiden steeds verder uit elkaar. Sanne heeft ons laten ervaren hoe de liefde weer kan gaan stromen en hoe je elkaar altijd weer kunt vinden. Het is oefenen om niet in oude patronen te vervallen. Daarom plannen we voor onderhoud nog steeds twee keer per jaar een afspraak.” Ron & Juul
Louis en Marij schreven:
“Op een liefdevolle wijze schenk je aandacht, stelde de juiste vragen rond het thema, gaf aanwijzingen en deed suggesties, gaf oefeningen die er toe doen, je neemt de tijd, dringt je niet op, geeft ruimte. Dank je wel.” Louis en Marij
Echtpaar 50+ schreef:
“Sanne luistert goed en neemt de tijd daar waar nodig dieper in te gaan op de issues die spelen. Ze geeft goed advies en helpt met zoeken naar een andere manier van kijken en denken. Ze heeft de kennis die nodig was in ons geval. Wij zijn haar zeer erkentelijk voor wat ze heeft betekend voor het verbeteren van onze relatie."
Kim en León schreven:
“We moesten even wennen aan Sanne’s aanpak maar al snel kwamen we erachter dat Sanne je echt ziet en zich aanpast aan de behoefte die je hebt. Ze geeft nieuwe inzichten waar je echt mee aan de slag kan." Kim en León.
Roos Arya-Visser schreef:
“Zoek niet langer! Sanne is jou/jullie ideale therapeut. Via een eenvoudige online zoektocht kwamen we in contact met Sanne, en wat een fortuinlijke vondst was dat. Sanne onderscheidt zich door haar geduld, serene benadering, aandachtige luistervermogen, professionaliteit en haar vermogen om een veilige ruimte te bieden voor elke denkbare uitdaging. Ons pad naar relatietherapie leidde ons naar haar deskundige begeleiding, en hoewel de toekomst inherent ongewis blijft, heeft Sanne ons opmerkelijk ondersteund en begeleid door het gehele proces. Wat Sanne uniek maakt, is haar engagement buiten de reguliere kantooruren; ze staat altijd paraat wanneer de situatie daarom vraagt. Het is zeldzaam om iemand te vinden bij wie zowel mijn partner als ik ons volledig op ons gemak voelen, wat essentieel is om tot de kern van onze problematiek te komen. Sanne's praktijk, gevestigd in haar woning, is uitstekend bereikbaar en biedt voldoende parkeergelegenheid. De ruimte zelf is een toonbeeld van rust en is uitgerust met alle benodigde voorzieningen om een comfortabele en bevorderlijke sfeer te creëren. Indien u op zoek bent naar deskundige begeleiding op het gebied van coaching, relatietherapie, of traditionele therapie, dan bent u bij Sanne absoluut aan het juiste adres." Roos